Шестима осмокласници от СОУ “ Георги Брегов“ преобразиха за няколко дни стените в стая за игра и приемен кабинет във Второ педиатрично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Младите художници и тяхната преподавателка по изобразително изкуство не са се колебали дали да реализират идеята на началника на отделението д-р Златомира Манолова.


„Искахме да пресъздадем уют на децата, които се лекуват в болницата и да се почустват все едно са в приказка с тези горски герои. Благодарим за поканата на д-р Манолова. Децата я приеха с ентусиазъм“, сподели преподавателката им по изобразително изкуство Наталия Йорданова.
Пъстрота, топлина, повод за усмивки и подкрепа – всичко това е съчетано в рисунките на Нина Чомакова, Стефани Шуманова, Алекс Илиев, Кристияна Радкова , Емилия Тягова и Вилияна Нанкенова.

DSC 0457

Началникът на Второ педиатрично отделение д-р Златомира Манолова благодари на младите художници и тяхната преподавателка за старанието и положените усилия и за любовта, с която изпълниха този благотворителен проект.
„Искахме да направим стените на тези две стаи по-шарени за децата, да ги заредим с позитивна енергия, да са приветливи, да отвличат вниманието на малките ни пациенти от болката и да превръщат детския плач в усмивка “,  обясни идеята си д-р Манолова и допълни, че подобряването на обстановката в отделението ще продължи, за да се създадат по-добри условия за престой на болните дечица.

 

 

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение