Началникът на Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик доц. д-р Мария Пишмишева беше избрана за почетен гражданин на Пазарджик. Решението за това беше взето на тържествена сесия на Общинския съвет на Пазарджик. По обективни причини тя не успя да присъства на тържественото награждаване. От нейно име поздравителен адрес прочете заместник-кметът Таня Колчакова. Доц. д-р Мария Пишмишева благодари за номинацията и избирането ѝ за почетен гражданин и честити празника на Пазарджик на всички пазарджиклии. Тя им пожелава да са здрави и да обичат града ни.

„Благодаря за номинацията. Това е голяма чест за мен. Преминахме през една зловеща пандемия и се надявам това да не се случи повече. Да, работих с гипсиран крак, което като лекар не препоръчвам. Но има моменти, в които собствените несгоди трябва да отстъпят място на по-значими неща, а и дълбоко вярвам в личния пример. Искам да изградя в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик екип от хора, които знаят, могат, искат и не бягат. За да ни вярват хората, които се лекуват при нас.

Моят живот и кариерно развитие са в Пазарджик и се гордея с това. Затова мечтая за един град, пълен с хора, за театри, кина, музеи, културни зали и библиотеки – пълни с деца и младежи, за паркове, пълни с живот. И когато някой попита „Откъде сте?“ – всеки с увереност да отговори: „От Пазарджик, градът на усмихнатите хора!“

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ! ОБИЧАЙТЕ ГРАДА!“

1

 

 

Освен доц. Пишмишева, общинските съветници гласуваха тази година за почетни граждани на Пазарджик да бъдат наградени още Иван Гарелов, Спас Киричев и посмъртно проф. Тодор Балкански. Почетен знак на общината получиха писателите Продрум Димов и Георги Спасов, шахматистката Стефка Савова, волейболистът Тодор Алексиев и волейболистката Петя Баракова.

 

 

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение