Неврологът д-р Айша Дурльова от Неврологично отделение и хирургът д-р Муса Дурльов от Хирургично отделение започват прегледи и лечение на пациенти с високоинтензивен лазер.Апаратът за високоинтензивна лазерна терапия, с който ще работят, е от ново поколение. Той премахва болката по иновативен начин. За първи път този метод на лечение ще се прилага в Пазарджик в Медицински център „Вива“ от д-р Айша Дурльова и д-р Муса Дурльов. Прегледите и терапиите ще се извършват на третия етаж , в кабинет № 17. Предварително записване на час за консултация : 0899 999 520


„Терапията е изключително ефективна при пациенти с дискова херния, неврологични заболявания на гръбначния стълб, като невралгии, плексити, радикулити, травматични лезии на периферни нерви, които желаят да намалят болката и ускорят процеса на възстановяване. Приложима е и при пациенти с остра и хронична персистираща болка. Лазерната терапия е подходяща и за деца над 4-годишна възраст“, обясни д-р Айша Дурльова.
Високоинтензивният лазер предизвиква биостимулация, засилвайки оздравителните клетъчни процеси, което води до мощен болкоуспокояващ ефект, а това допринася за по-бързото възстановяване на пациентите след травма и нараняване. Фотомеханичната вълна стимулира нервните окончания, което незабавно облекчава болката. Биостимулацията на засегнатата тъкан повишава усвояването на кислород и подобрява кръвообращението.
„Дори при една процедура може да се наблюдава облекчаване на симптомите, но един курс на лечение включва 6 процедури, които трябва да се извършват през ден“, уточни д-р Дурльова.
„Високоинтензивната лазерна терапия е подходяща за пациенти със скорошни травми (разкъсване на мускули и сухожилия, натъртвания) , както и за такива, които имат болки или белези след хирургична интервенция. В хирургията е налице добър ефект при третиране на възпалителни процеси – абсцес, флегмон или инфилтрати. Следоперативните рани са подходящи за лазертерапия, с цел по-бързо възстановяване“, допълни д-р Муса Дурльов.

 

DSC 0124
Положителните ефекти при лечение на различни травми и заболявания са:

Стимулиране на нервната тъкан – ускорява процеса на възстановяване на нервните клетки и стимулира възстановяването на нервната тъкан в увредените зони.
Tендинози, тендинити, бурсити, инсерционити заболявания ,тендинит на ахилесовото сухожилие, ставни заболявания като артрози, артрити, мускулни и ставни болки, следоперативни рани, бавно зарастващи рани и кожни заболявания
 Посттравматични състояния като контузии, навяхвания, състояния след фрактури и луксации

 

DSC 0043


 Ускоряване на зарастването на рани – стимулира образуването на фибробласти и ускорява синтеза на колаген в увредените тъкани.
Стимулиране на процесите на възстановяване – стимулира метаболизма на клетките, образуването аденозинтрифосфат (АТФ) и премахването на отпадните продукти
Намалява образуването на фиброзна тъкан – при рани, одрасквания, изгаряния или след операция, чрез образуването на колаген
Противовъзпалително действие – намалява отока причинен от кръвонасядане или възпаление
Подобрява микроциркулацията – предизвиква временно разширение на кръвоносните съдове, увеличаване на притока на кръв към нарушените тъкани
Подходящо е още приложението при специфични спортни състояния като „тенис лакът” и „голф рамо”.
Лазерното лъчение оказва добър ефект при костни счупвания, тъй като стимулира образуването на костна тъкан и по-бързото зарастване.
Лазерната терапия заема важно място при лечението на редица състояния като ревматоиден артрит, болест на Бехтерев. Прилага се и в отоларингологията – при възпаления на синусите, средното или вътрешното ухо, остри и хронични ринити, ларингити и фарингити. При някои кожни заболявания също е налице добър ефект – невродерматит, различни екземи, псориазис, рецидивиращ херпес, включително гъбички по ноктите.

DSC 0105


Терапията е подходяща при възпалителни процеси, с цел по-бързо възстановяване на увредената тъкан. Много добро повлияване има при болкови синдроми, намален имунитет, както и за подобряване на микроциркулацията.
Лазерната терапия е мощен, надежден и непристрастяващ начин за премахване на болката, както и за лечение на широк набор от клинични състояния . Затова и двамата лекари са убедени, че много болни, които се подложат на това лечение бързо ще почувстват подобрение на своето състояние.

 

DSC 0077

 

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение