Апарат за лимфен дренаж от най-ново поколение закупи ръководството на МБАЛ-Пазарджик за Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина на МБАЛ-Пазарджик.
BTL-6000 LYMPHASTIM EASY е медицинско устройство, произведено от компанията BTL Industries. Този апарат се използва както за терапевтично лечение на лимфоедема на крайниците, така и за подобряване кръвообращението.

При терапията крайникът се поставя в надуваем ръкав/крачол, който после се пълни с компресиран въздух чрез система от маркучи, като процесът се контролира от апарата. Множество изследвания показват, че прекъснатата пневматична пресотерапия е изключително ефективен метод при разстройство на лимфатичната система.

 

DSC 0360


Лимфатичният дренаж активира потока на лимфата през лимфните пътища в тялото. Тази терапия повишава потока на лимфата на критични места и ускорява обмяната на веществата в тъканите.
Лимфният дренаж е добре познат и клинично доказан терапевтичен метод, носещ незабавни резултати. BTL Лимфастим апаратът се базира на принципите на пневматичната пресотерапия. Специалните апликатори със застъпващи се камери осигуряват нежен масаж, стимулиращ естествената циркулация на лимфата в човешкото тяло.

DSC 0350


Апаратът изпълва с въздух апликатори, като честотата на помпане и изпомпване може да варира. Осъществява се лек и приятен натиск върху засегнатите зони, наподобяващ масаж, като компресията не е болезнена.

 

DSC 0387
По време на процедурата пациентът е в легнало положение, което предполага да се отпусне и да се наслади на приятната компресираща терапия.
Процедурата трае не повече от 30 минути за сесия. Цената е 15 лв. за цяла ръка и 30 лв. за цели бедра, седалище, ханш и корем.
Масажът е съсредоточен върху активизирането на венозния и лимфен поток, започвайки от глезените към горната част на тялото.
-Увеличава се циркулацията на кръвообръщението в лимфния и венозен поток;
-Стимулира се прочистването на извънклетъчните течности – премахват се подутините и отоците, които са резултат от натрупаните токсини и задържането на вода;
-Има доказано антицелулитно действие и е една от най-често прилаганите процедури с тази цел;
-Подобрява се преносът на кислород в организма, което води и до цялостна релаксация на тялото;
-Има положителен ефект при отслабване, помагайки за ефективното разграждане на мазнините.
-Придава по-добра форма на краката, корема и ръцете, като същевременно се подобрява и тонусът на кожата.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение