Потопени в прекрасна цветна атмосфера бяха всички дами, които работят в МБАЛ-Пазарджик. На Осми март, за четвърта поредна година, изпълнителният директор на лечебното заведение, д-р Красимир Темнилов, им подари цветя. Красиви иглики в саксия украсиха отделенията и кабинетите на служителките в администрацията.

„Цветята са усмивката на земята. Те ни зареждат с нови сили, успокояват , вдъхновяват и носят позитивна емоция. Затова искам в този ден всички жени, които работят в болницата, да са заредени позитивно, да се чувстват специални и обичани. Пожелавам им да са пълни дните им със здраве, любов, радостни моменти и усмивки!“, пожела д-р Темнилов на празнуващите дами. Той изпрати цветя и за жените, които работят в РЗОК-Пазарджик.

 

DSC 0476DSC 0479DSC 0513DSC 0526

 

Древните народи нарекли игликата  "цветето ключ". Други митове свързват тези цветя с феите и техните магически сили. Според тях, хората ги засаждали пред входната врата, за да привлекат феите, които благославяли къщата и всички, които живеят в нея. Така игликата се превърнала в символ на безопасността и закрилата, а в Древна Гърция жълтата иглика се считала за цветето, което дава сила и дълголетие.

Игликата е цвете, носещо радост, пъстрота и настроение в пролетната градина. В превод от латински, името ѝ означава "първа" и в това няма нищо случайно - докато другите цветя все още се събуждат от зимния си сън, тя разцъфтява в пълния си блясък през ранната пролет и се превръща в типичен символ на този сезон. Според езика на цветята, игликата олицетворява младостта - а какво по-хубаво от това да отглеждаш и поддържаш в дома си младостта, която сякаш всяка година през пролетта се ражда отново и отново!

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение