Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина на МБАЛ-Пазарджик  отново предлага парафинолечение. Това е един от най-старите методи за термотерапия, който е много ефективен при заболявания на опорно-двигателния апарат - стави, ставни връзки, мускули и сухожилия, навяхвания, натъртвания, както и  редица други наранявания и изгаряния, обясни началникът на отделението д-р Цветелина Пешева.

Парафинолечението може да се прилага, както при възрастни, така и при деца. Много подходящи са такива процедури при възстановяване след пневмония, при обострен бронхит, при спортни травми, счупвания, при артрози, артрити, плексити, радикулити, при гинекологични и урологични заболявания, при плегии и парези, при спазъм на мускулите, след прекаран инсулт и след оперативни белези. За лечението са необходими  да се  направят  поне 10 процедури, а понякога е необходимо и повече. Цената на една процедура  е 5 лв.

 

DSC 0421DSC 0432

Парафинолечение  може  да се приложи както в острата фаза на заболяването, така и в хроничната. Терапевтичните ефекти от парафинолечението са различни. То  има  фибриногенно, противовъзпалително, обезболяващо и разнасящо действие. Особено  добре  действа върху кожата – подобрява кръвообръщението и лимфообръщението. Всяка процедура трае около 20-30 мин. И може да се прилага на различни части на тялото. Лечение с парафин не се допуска при някои заболявания  и затова преди започване на процедурите е необходима консултация с лекар от отделението,който да извърши преглед и назначи необходимата терапия, уточни д-р Пешева.

 

DSC 0466DSC 0469

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение