С изпълнения на танцьорите от танцов състав“Чудесия“ започна отбелязването на Деня на родилната помощ в Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Празничен водосвет за здраве отслужи отец Димитър от църквата „Света Петка“.
Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик  д-р Красимир Темнилов поздрави екипите на АГО и Неонатология за празника и им благодари за това, че полагат необходимите грижи за всички родилки и техните новородени деца.


„Днес е ден,в който искам да изкажа своята голяма признателност към всички Вас, които сте в основата на новия живот. Искам да изразя своето голямо уважение към Вас, защото вие сбъдвате мечтите на много жени да станат майки. Искам да Ви пожелая да бъдете здрави, все така отдадени на професията си, да радвате още много семейства, които очакват деца. Нека отделението бъде огласявано от детски плач. Искам да ви уверя и двете отделения на АГО и Неонатологията, че ще направя всичко възможно да се подобряват условията на труд, за да се чувствате още по-добре на работните си места и да създавате още повече щастие“, заяви д-р Темнилов.
От името на кмета на община Пазарджик Петър Куленски поздравителен адрес към гинеколозите, акушерките и медицинските специалисти прочете зам.кметът Любомир Гечев.
„Изпитвам огромен респект към Вашата професия, където водещи са всеотдайността и грижата, които Вие всеки час, всяка минута проявявате. Вие сте хората, носещи нов живот. Желая на Вас и близките Ви здраве и професионални успехи. Нека не стихва благодарността на хората!“, пожелава кметът Петър Куленски.
В поздравителния си адрес областният управител Валентина Кайтазова отбелязва колко безценни са подкрепата, грижата и съпричастността в най-съкровения момент-поемането на първата глътка въздух, посрещането на първата майчина усмивка, която измества всички страдания и носи огромна радост. Пожеланията й са за здраве и успехи.
„Нека професията, на която сте се посветили, Ви носи удовлетворение, обич, вяра и сили! Нека има повече сълзи от щастие, защото Вие носите в ръцете си нашето бъдеще!“, допълва в поздравителния си адрес г-жа Кайтазова.
Началникът на Акушеро-гинекологично отделение д-р Анна Геворгян сподели колко е щастлива да празнуват всички заедно Деня на родилната помощ.
„Нашата професия е прекрасна, интересна, вълнуваща, но същевременно и трудна, защото ние сме хората, които се борим за два живота, а понякога и за три. Благодаря на целия екип на АГО затова, че сте всеотдайни, давате душа и сърце да имаме здрави бебчета и здрави майки.
Всяко раждане за нас е тръпка и вълнение, така че всяко раждане е уникално, защото ние сме хората, които поемаме живота в ръцете си. Децата поемат първата си глътка въздух в нашите ръце.“, каза д-р Геворгян и увери бъдещите майки, че в тяхно лице не трябва да виждат само добри професионалисти, но на първо място хора, които дават цялата си любов, енергия и знания , за да осигурят добър първи старт в живота на техните деца. Тя благодари на ръководството на областната болница за пълната подкрепа, която получават за осигуряване на необходимата апаратура.
„Резултатите са прекрасни, когато екипът е стабилен, а част от екипа ни са неонатолозите .Благодарим Ви, защото колкото и добре да се справим ние , малките герои попадат при Вас. Оттам нататък вече има борбата на големите герои с помощта, на които побеждават малките герои.“, подчерта д-р Геворгян. Тя изказа специални благодарности и на анестезиолозите, които също са част от екипите на ражданията и заедно с тях се борят за живота на майките и бебетата.
Старшата акушерка на АГО Стефка Танева също поздрави своите колеги и обяви името на акушерката, която беше отличена като „Акушерка на 2023 г.“ Това е Донка Вълчева, която има 30-годишен стаж в професията.
В празничния ритуал „миене на ръце“ участва родилката Екатерина Танева, която на 15 януари ражда своето момченце Теодор. Тя изми ръцете на началника на АГ отделението д-р Анна Геворгян и останалите акушер-гинеколози и акушерки.
Най-специалният гост на празника беше шестмесечното момченце Валентин Давидов от с. Мало Конаре, който е роден в отделението. Бебенцето беше облечено в традиционна народна носия.

 

DSC 1189


През изминалата година в Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик са родени 518 деца. Повечето от тях са момчета- 287, а 231 от тях са момичетата. Родили са се седем двойки близнаци. Най-възрастната родилка е била на 46 години.

 

DSC 1084

 

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение