На светлия християнски празник- Атанасовден, в МБАЛ-Пазарджик беше раздаден курбан за здраве и благополучие на работещите в болницата.
Инициативата за поредна година е на изпълнителния директор на лечебното заведение, д-р Красимир Темнилов. Преди раздаването му агнешкият курбан беше осветен в параклиса „Свети Пантелеймон“.

По покана на ръководството и с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай архиерейският наместник на Пазарджишка духовна околия свещеноиконом Боян Кочев отслужи молебно последование. В съслужение с него беше свещеник Димитър Попов от  църквата "Света Богородица" .

Духовници и медици се помолиха за здраве и благоденствие. Отец Боян освети курбана и поръси присъстващите на водосвета със светена вода. Той благодари за себераздаването на лекари, сестри и санитари и за това, че се грижат за болните и немощните хора.

DSC 0987

 

„Лекарската професия е призвание, служение, себераздаване и саможертва. Щастлив съм, че мога да Ви честитя празника. Ценим вашия труд по достойнство и винаги ще ви подкрепяме“, отбеляза архиерейският наместник.

Според народните вярвания, на Атанасовден се правят  курбани, за да не се разболяват хората. Характерни са и личните  курбани, с които се омилостивява светеца, да излекува тежка болест или страшно премеждие. 

 

DSC 1027

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение