Натоварени дежурства по Коледните празници отчитат от Спешно отделение на МБАЛ- Пазарджик. През изминалите празнични дни, от 23 до 27 декември, прегледаните пациенти са 532-ма. Хоспитализирани от тях са 119 болни. Най-натоварено е било дежурството на 25 декември. На първия ден на Коледа са прегледани 112 пациенти, а 15 от тях са хоспитализирани.


Общо през последните 10 дни през отделението са преминали 863-ма пациенти, като 263-ма са настанени за лечение в отделенията на болницата.

По време на празниците, двама злоупотребили с алкохол, са се почувствали зле и са потърсили помощ в Спешно отделение. За радост, няма пострадали при пътно-транспортни произшествия, при сбивания или след използване на пиротехнически средства.
110 болни с вирусни инфекции са получили спешна медицинска помощ и след това са били освободени за лечение при домашни условия.118 деца са прегледани от спешните медици. От тях 75 са били с различни вирусни инфекции. 32 деца се е наложило да бъдат приети в двете детски отделения. От тях 17 са били с пневмонии, 5 с остри ларингити и 4 с алергии. Осем от прегледаните болни в Спешно отделение са били хоспитализирани в Инфекциозно отделение. Сред тях случаите на Covid-19 са четири, два са на варицела и 2 на чревни инфекции. Във Второ вътрешно отделение са настанени 10 болни с пневмонии и трима с остра дихателна недостатъчност. Девет пациенти са насочени към Кардиологично отделение. От тях петима са били със застойна сърдечна недостатъчност, трима с нестабилна стенокардия, а един със сърдечен синкоп. 8 пациенти с неврологични оплаквания са приети в Отделението по нервни болести. Седем от тях са с мозъчен инсулт. В Отделението по ортопедия и травматология се е наложило да бъдат приети 19 пациенти. 13 от тях са били с травми на главата. Заради контузии на главата и вътремозъчен кръвоизлив се е наложило двама пациенти да постъпят в Неврохирургия. Приетите с различни оплаквания в Хирургично отделение са 32-ма.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение