123-ма са общо кръводарителите, които дариха кръв по време на благотворителната кръводарителска кампания “Усмихни сърце“, посветена на Георги Арнаудов и Ангел Здравков. Акцията стартира на рождения ден на Георги-10 октомври и приключи на имения ден на Ангел-8 ноември.


Седем кръводарители дариха кръв в последния ден от кампанията „Усмихни сърце“. Теодора Йовчева дари за първи път и избра да го направи точно на рождения си ден. Заедно с нея кръводари и съпругът й, Йордан, който дарява за четвърти път. Детската учителка Поля Попова също подкрепи кампанията, дарявайки кръв за втори път. Тя иска да даде добър пример и на децата.
„ Преди две години ни трябваше кръв за близък човек. Беше много трудно да намерим кръводарители. Дори исках да платя на някой , но тогава две 18- годишни деца ни предложиха доброволно помощ. И оттогава съм казала, че всяка година ще идвам. Дарих през месец януари, но реших и сега да подкрепя кампанията. Аз съм от Паталеница, откъдето е и едно от момчетата, на които е посветена кампанията-Георги“, сподели Поля след кръводаряването.
„Доброто съществува и трябва да вярваме в него. Трябва да правим добро. Наближава Денят на добротата и искам да покажа, че наистина съществуват добри хора“, допълни младата учителка.
Величко Денков дари кръв за 13-ти път. С участието си в кампанията той изразява и своята подкрепа към семейството на Ангел, с което са много близки. Величко призна, че продължава да тъгува за загубата му и е трудно да говори, но смята кръводаряването за много добра кауза и според него акцията трябва да продължи по-дълго.
Атанас Христосков дари за втори път. Той е доброволен кръводарител. Не държи да знае на кой точно ще помогне, за него е важно да спаси със своята кръв поне един човек.
За втори път кръводари и Милен Йорданов от Ветрен. Разбирайки, че благотворителната кампания е посветена на две млади момчета, решава да е съпричастен към инициативата.
„Отдавна исках да подкрепя благотворителна кампания и реших да е „Усмихни сърце“. Важно е да си помагаме един на друг. Трябва да сме една сплотена държава, за да може да успяваме и да оставим лошите неща в миналото. Не трябва да си вредим, а да си оказваме помощ“, апелира Милен.
Главният счетоводител на МБАЛ-Пазарджик Елена Костадинова отдавна иска да стане кръводарител. Успя да го направи в последния ден на благотворителната кампания.
„Винаги съм се възхищавала на хората, които даряват, но самата аз нямах смелост досега да дам кръв. Виждайки, колко много хора подкрепиха кампанията, и аз придобих смелостта, която ми беше необходима, за да дойда в Кръвна банка. Като родител също подкрепям двете семейства, които са загубили децата си. Тяхната загуба е страшна, а кръводаряването се убедих вече , че не е, а е благородно. Нека го направим!“, призова Елена Костадинова.
В края на кампанията две от кръводарителките, включили се в нея, дариха диспенсър за вода на Кръвна банка.
„Много е важно, когато кръводаряваме, а и след това да пием повече течности и това е една от причините да дарим този апарат, за да могат да се подкрепят даряващите. Правим го и за работещите в отделението, които вече приемаме като приятели. Ръка, която дава не обеднява“, заявиха Славка Джуканова и Панка Стоянова , след като направиха своето дарение.
123-ма са кръводарителите, които в изминалия месец дариха кръв по време на благотворителната кръводарителска кампания“Усмихни сърце“, посветена на Георги Арнаудов и Ангел Здравков.
„Загубихме Георги и Ангел твърде млади , но ще продължим да помним техните усмивки и доброта, а тази добра инициатива е и нашата подкрепа към техните семейства. Искаме да им вдъхнем кураж и да им кажем, че децата им няма да бъдат забравени и ще продължават да ни обединяват за добри дела“, заявиха организаторите на кампанията „Усмихни сърце“.
Изразяваме своята сърдечна благодарност към всички дарители, които направиха тази кръводарителска кампания толкова успешна. Вие сте нашите герои от всички кръвни групи, които дариха част от себе си, за да помогнат на хора в нужда. Специални благодарности на всички млади хора и всички 18-годишни момичета и момчета, които не се страхуваха да дарят и станаха част от кампанията. Благодарим и на екипа на Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик за отличната организация на процеса по кръводаряване. Важно е да отбележим, че не всеки може да дарява кръв, но благодарим и на тези, които опитаха, но поради здравословни причини бяха върнати, както и на всички съпричастни с нашата кампания.
Тази кампания ни показа, че въпреки болката от загубата на любимите хора, дори да ни е трудно и тъжно, можем да опазим сърцата си топли, светли и преливащи от любов, от която да дадем на някой друг. Гордеем се с всички наши кръводарители и се надяваме техният акт на доброта да служи като вдъхновение за другите хора.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение