Кожно отделение на МБАЛ-Пазарджик се включва в Националната кампания за безплатна профилактика на рака на кожата – Евромеланома 2023.
Безплатни прегледи за рак на кожата ще бъдат извършвани от началника на отделението д-р Стоянка Бейска и д-р Ива Петкова на 10-ти май от 8.30 до 13:30 часа.


Национална кампания за профилактика на рака на кожата Евромеланома 2023 ще се проведе в цялата страна на 10 май. След 17 години успешни кампании, чиято цел беше да повиши информираността на обществото по въпросите на злокачествените новообразувания на кожата и ползата от ранното им откриване, през 2023 приоритет за кампанията е постигането на по-добра образованост сред подрастващите относно вредното влияние на ултравиолетовите лъчи върху кожата.
Всяка година в Европа се диагностицират повече от 100 000 пациенти с меланом, а смъртните случаи от това заболяване надвишават 20 000 годишно. Тези данни определят социалната значимост на заболяването, илюстрират необходимостта от ранна диагностика на болестта.
Основните начини за профилактика и ранна диагностика на заболяването са самонаблюдението и редовните профилактични прегледи при дерматолог.

 

kojno

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение