За трета поредна година медиците от МБАЛ-Пазарджик бяха зарадвани с мартенички, изработени от деца от детските градини и училищата на община Пазарджик.

София Костадинова, Елея Алексиева, Ана-Мария Попова, Лора Боюклиева, Виктор Христосков и Ема Рибарова лично дариха с ръчно направени мартенички лекари, медицински сестри и санитари от Спешно отделение. Те ги поздравиха и със стихчета и им пожелаха да са здрави и да продължават да помагат на всички болни.

Д-р Георги Панчев благодари на децата и сподели, че са трогнати за пореден път, че не са ги забравили и са ги зарадвали с пъстри мартенички. Той им пожела да са живи и здрави и да растат все така добри и да помагат на другите.

„Много се радваме, че получаваме внимание и подкрепа от толкова много деца от всички детски градини и училища. Така те ни показват, че оценяват нашата трудна работа . Нека са бели и червени като мартеничките и да не им се налага да търсят нашата помощ“, каза старшата сестра на Спешно отделение Ангелина Сотирова. Тя пожела на децата да са усмихнати, ученолюбиви и все така сръчни и грижовни.

Общински детски комплекс- Пазарджик организира за поредна година конкурс за изработка на мартеници „Баба Марта бързала“ и отново мартеничките са предназначени за медиците на МБАЛ-Пазарджик и Дом за стари хора“Гаврил Кръстевич“ .
„Много сме благодарни на всички деца, родители и учители, че се включиха в нашата инициатива и отново ще зарадваме работещите в областната болница и възрастните хора от дома. Благодарим им за това, че ще спазим заедно тази хубава българска традиция и че с толкова любов и старание са изработили мартеничките и различни сувенири за Баба Марта.“, заяви Любомира Попова от ОДК-Пазарджик.

Честита Баба Марта! Да закичим себе си и своите приятели с мартеници-да прогоним лошотията и само добри неща да ни съпътстват. Да си пожелаем здраве, дълголетие и късмет!

 

DSC 0696

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение