Безплатни профилактични прегледи ще се проведат в Урологично отделение на МБАЛ-Пазарджик от 21 до 30 ноември от 14 до 16 ч. Кампанията е насочена към мъжете, които имат нужда от консултация и преглед от специалист по Урология и андрология.
По този начин екипът на Урологично отделение се присъединява към Световния месец за борба с рака на простатата и международната инициатива Movember.

В рамките на Movember милиони мъже по света си пускат мустаци, или си поставят изкуствени такива, в знак на съпричастност с  проблемите на мъжкото здраве, най-важните сред които са ракът на простатата, ракът на тестисите, туморите на пикочния мехур и на уретрата. 
От мъжете, които ще се възползват от безплатните прегледи не се изисква да носят направления от личен лекар. Всички желаещи трябва да се запишат предварително на телефони: 034/ 408-720, 408-722. Записването за прегледи може да се направи в делничните дни от 9.00 до 12.00 ч.
Желателно е пациентите да са изпили 1 литър вода преди прегледа и да не са уринирали поне 1 час преди това.
„С тази кампания искаме да се включим в инициативите по случай месеца на мъжкото здраве-ноември, заяви началникът на Урологично отделение д-р Стоил Томов. Той коментира, че за съжаление карциномът на простатата е най-честият рак при мъжете и всяка година по света се диагностицират милиони нови случаи. Много често заболяването протича бавно и безсимптомно, а е лечимо, ако се открие навреме и в начален стадий. 

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение