Двама лекари от МБАЛ-Пазарджик  бяха отличени на   празничната  церемония „Лекар на годината-2022”, на която Регионалната колегия на БЛС в Пазарджик  награди   заслужили медици.
Д-р  Запряна Иванова от Неврологично отделение получи отличието „Лекар на годината 2022г.“


„Благодаря на РК  на БЛС, на ръководството на МБАЛ-Пазарджик,  както и на  колегите от  Неврологично отделение. 51 години  работя в това отделение и много обичам всички свои колеги. Желая на всички много здраве и много усмивки“, пожела развълнувана и със сълзи на очите от радост  д-р Иванова.
В категория„ Ти си нашето бъдеще 2022г.“ награда  беше връчена  на  д-р Муса Дурльов от Хирургично отделение на областната болница.  
„Искам да изкажа огромните си благодарности към всички, които са гласували за нас и са ни отличили.Искам да благодаря на лекарите, които са били мои учители в професията. На тях дължа това, което съм. Бъдете здрави“, заяви д-р Муса Дурльов , след като получи своята награда.
Освен него бяха  отличени  още двама млади  лекари-д-р Валентина Чолакова – специалист- кардиохирург - МБАЛ „Хигия“и д-р Тодор Шопов  - лекар -специализант в Отделението по анестезиология и интензивно лечение  на  МБАЛ“  Уни Хоспитал“- Панагюрище.
В категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“   беше наградена  д-р Елена Стоянова – специалист хематолог и специалист вътрешни болести в МБАЛ „Хигия-Север“- Пазарджик .
Председателят на РК на БЛС – Пазарджик д-р Васил Попов връчи на отличените  лекари грамоти и почетен знак. Всеки от тях получи и специална торта. Сладките подаръци бяха осигурени от  изпълнителният директор  на  болница "Хигия" д-р Цветелина Спиридонова.
„Живеем и работим в условия на постоянно променящи се правила на работа, в условия на  динамика, която не винаги е комфортна. През двете изминали години под знака на Ковид-19 психическият  и физическият стрес и натискът върху Вас бяха страшни, но вие устояхте, демонстрирайки висок професионализъм и човешко отношение към пациентите. Устояхте  с цената на вашето здраве и животът на някои от нас. Скъпи колеги, въпреки проблемите бъдете професионалисти. Бъдете винаги отзивчиви към страданията на  хората, всеотдайни в професията, отговорни пред сериозните предизвикателства от ежедневието. В този ден изказвам своето възхищение от работата Ви, всеотдайността и неуморното желание да продължавате безрезервно. Пожелавам Ви да носите с гордост  титлата“Лекар“. Бъдете здрави“, каза в приветствието си председателят на РК на БЛС  д-р Васил Попов.
Областният управител  Трендафил Величков, който  присъства на тържествената церемония  също   отправи поздрав към всички медици по повод  Деня на българския лекар – 19 октомври.
„Скъпи ангели в бели престилки, благодаря Ви, че Ви има. Желая  успешна и здрава година, в която да няма пандемии. Вие сте освен медици и хора, които спасявате и се борите за най-ценното  -живота. Всички ние като общество имаме нужда от вашия интелект,  опит, талант и вашето участие за решение на проблемите. Нека небесният ни покровител Свети Иван Рилски да ни  пази и закриля и да сте живи и здрави“, пожела областният управител Трендафил Величков, който поздрави всички гости на тържеството.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение