В Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик" започна благотворителната кръводарителска кампания "Усмихни сърце". Първите трима кръводарители, които се включиха в нея, бяха Славка Джуканова, Валери Георгиев и Стоян Нориев.

Акцията е посветена на Георги Арнаудов, който за съжаление си тръгна от този свят преди 2 години, а на 10 октомври беше неговият рожден ден.
Славка Джуканова дарява кръв от 18 години. Днес дари за 27-ми път.
„Това е най-истинската кампания. Това е помощ за някой друг на 1000%. Няма как да се злоупотреби с дарението, което правиш.
Георги много ни липсва на всички. Той беше едно от най-усмихнатите момчета, които познавам. И днес на неговия рожден ден искам да усмихна някой друг, дарявайки кръв. Знам, че той би се зарадвал.“, сподели Славка Джуканова.

 

DSC 0312


Валери Георгиев живее от дълго време в Ирландия и всяка година, когато се връща в Пазарджик дарява кръв. Той лично не познава Георги, но решава да се включи в кампанията “Усмихни сърце“, защото иска да помогне на някой, които се нуждае  от преливане на кръв. Валери призова хората да кръводаряват, защото това е нещо положително и е здравословно и за самия кръводарител.
„На всеки може да се наложи да има нужда от кръвопреливане и трябва да бъдем съпричастни и когато сме здрави да даряваме за другите.“, убеден е Валери Георгиев.

 

DSC 0303


Стоян Нориев дари кръв за 17-ти път и също стана част от кампанията “Усмихни сърце“.
„Първият път, когато дарих кръв, беше пак, за да се включа в подобна инициатива и оттогава продължавам да дарявам. Кръводаряването действа тонизиращо и искам да кажа на хората, които се страхуват да даряват кръв да не са притеснени от това и да знаят, че няма нищо страшно. Просто трябва да се престрашат и да пробват. Чувствам се доволен, че помагам и пожелавам и на други хора да изпитат това чувство, обясни Стоян Нориев.

 

DSC 0326

 


Всички доброволни кръводарители, които участват в благотворителната кампания „Усмихни сърце“ получават антистрес топки във формата на сърце. Акцията ще продължи и през следващите дни, а всеки, който иска да стане част от нея, може да го направи като дари кръв в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Кръводаряването се извършва от понеделник до петък от 7.30 до 12.30ч.
Сред организаторите на кръводарителската кампания „Усмихни сърце“ са Мис Пазарджик 2021 Никол Димитрова и футболистът Стойчо Папазов. И двамата ще дарят кръв до края на кампанията, която ще приключи на 31 октомври. Новата Мис Пазарджик 2022 Дарина Василева, също изяви желание да се включи в благородната кауза, но все още не е навършила 18 години и ще може да кръводарява от следващата година.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение