С модерен 4 D ехограф от най-ново поколение вече се извършват прегледи в Акушеро-гинекологичното  отделение на МБАЛ-Пазарджик. Прецизната ехографска апаратура е закупена от ръководството на болницата, след като началникът на отделението д-р Илиян Траянов обосновава нуждата от такъв апарат. Четириизмерният ултразвуков скенер (4D) на General Electric –Healthcare Voluson S8 е сред най-добрите апарати на световно ниво.

 

„Като областна болница приемаме най-тежките случаи от целия регион. Прецизната диагностика е изключително важна за правилното лечение и добрите резултати. С помощта на 4D  технологията може по-добре да се проследяват тежките патологии на бременността. Този апарат дава изключителна възможност да се работи спрямо европейските и световни протоколи по АГ, обясни началникът на АГО на МБАЛ-Пазарджик д-р Илиян Траянов. Новият ехограф ще се използва за ултразвукови изследвания на пациентките на отделението.

DSC 0186
„Апаратът е високотехнологичен и с много добри възможности за откриването по-рано на детайлни отклонения, аномалии и проблеми с бременността. Ранната диагностика ни помага за по-правилно терапевтично поведение“, категоричен е д-р Траянов. Той съветва бременните жени да си направят преглед с такъв апарат още при първия положителен тест за бременност.

 

DSC 0204

 

По време на бременност е препоръчително да бъдат направени няколко важни прегледа, с които да се прецени състоянието и развитието на бебето в различните периоди. Феталната морфология е изключително необходимо изследване за откриване на вродени дефекти още в ембрионалното му развитие,а възможностите за диагностика с този апарат са в пъти по-големи от на други“, отбеляза още д-р Илиян Траянов.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение