Кувьози от висок клас получи Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик.  Четирите  инкубатора за интензивни и специални грижи за новородени са последно поколение на  немската фирма „Дрегер”, модел Isolette C 2000.  Те са закупени със собствени средства на  болницата по предложение на началника на отделението д-р Здравка Пиронова.


Екипът на Неонатология премина специално обучение след доставката на новите инкубатори за новородени.
Тези кувьози са изключително качествени и на световно ниво. Известни са със своята надеждност и  предоставят най-добрата грижа за най-малките пациенти.  Инкубаторите  гарантират  добър  микроклимат за новороденото. Имат изключително точни параметри по отношение на кислород, влажност и температура, така че едно недоносено бебе да се чувства все едно още е в утробата на майка си и да се развива нормално“. Това  обясниха   представителите на фирмата, които  проведоха   обучението на медиците от Неонатологично отделение, свързано с правилното използване на техниката.
„Кувьозите са необходими ежедневно в нашата работа. Те ни дават възможност  да прилагаме необходимата интензивна терапия при доотглеждането на  най-малките новородени и недоносени деца.  Благодарни сме на изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов за  получените модерни кувьози  и за това, че за него нашето отделение е приоритет“, заяви началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова. Тя е убедена, че новите кувьози ще улеснят работата им с недоносените и рискови бебета.

 

кувьоз1

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение