Случаите на Сovid-19 в страната продължават да се увеличават. Област Пазарджик отново навлезе в жълтата ковид зона, след като заболеваемостта от коронавирусна инфекция достигна до 110 на 100 000 души. Специалистите са категорични, че трябва да се засили тестването на гражданите с грипоподобни симптоми.
МБАЛ-Пазарджик предоставя възможност на всички, които желаят да се тестват за коронавирус. PCR изследванията се извършват в Микробиологичната лаборатория на лечебното заведение чрез съвременна апаратура, която дава бързи и точни резултати.


"Обработката на тестовете за Сovid-19 чрез PCR метод се извършва с модерен апарат за тестване, който е високо чувствителен. Резултатите от взетите проби са готови до два часа, след като ги изследваме, обясни началникът на Микробиологична лаборатория д-р Красимира Петева. Важно е пробите да се взети поне след 3-4 дни от появата на грипоподобни симптоми, уточни тя. Резултатите чрез PCR тест методика са много по-надеждни от тези на бързите тестове затова ние ги препоръчваме за по-точна диагностика, допълни д-р Петева.

 

DSC 0052
Проби се вземат в манипулационната на PCR лабораторията, която е обособена в отделна сграда до входа на МБАЛ-Пазарджик.
Цената на PCR теста е 85 лева. Заплащането на изследването се извършва на Регистратурата на болницата до Спешно отделение. Цената на изследване с бърз антигенен тест е 15лв.
Манипулационната за пробонабиране за PCR изследване работи от понеделник до петък. Проби се вземат от 8 до 11 часа. Резултатите от тестването се получават в рамките на същия ден.

 

DSC 0062

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение