Медицински център“ ВИВА“ -Пазарджик започна профилактични прегледи и изследвания за три вида онкологични заболявания- рак на млечна жлеза, рак на маточната шийка и рак на дебелото и правото черво. Прегледите са съвместна инициатива с РЗИ-Пазарджик и се финансират от Министерство на здравеопазването по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021 – 2025 г.


Прегледите са напълно безплатни и ще се извършват всеки делничен ден ( от понеделник до петък ) от 10.30 до 13ч.
Гинекологичните прегледи и изследвания ще се провеждат от акушер-гинеколог в кабинет №15 на втория етаж на Медицински център “ВИВА".
 Скрининговите прегледи за рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво ще се правят от хирурзи в кабинет № 13 на третия етаж.
Мамографските прегледи ще се извършват в Отделението по образна диагностика на втория етаж, а изследванията за окултни кръвоизливи в Клинична лаборатория на третия етаж.
Желаещите да бъдат прегледани трябва предварително да си запишат час за профилактичните прегледи на телефон: 034/ 44-19-27.
Над 1/3 от злокачествените заболявания могат да бъдат предотвратени чрез профилактика.
Профилактичните прегледи имат за цел предотвратяването и възникването на онкологичните заболявания, както и отстраняване на рисковите фактори за тяхната поява. Кампанията е насочена към ранно откриване на тези заболявания, преди пълното разгръщане на клиничната симптоматика.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение