Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов и главната сестра Елена Станчева присъстваха на официалното откриване на учебната година за първия випуск студенти по специалността „Медицински сестри“ . Те ще провеждат своите занятия в сградата на Център за практическо обучение в град Пазарджик към Медицински университет – Пловдив. Обучението ще се осъществява чрез конферентна връзка с хабилитиран преподавател от Медицински университет – Пловдив. В реално време студентите в Пазарджик ще наблюдават всичко, което се случва в кабинетите на университета в Пловдив. Практическите занятия ще се провеждат в пазарджишките болници.


Първият випуск от специалисти по здравни грижи включва 22 студентки, които ще придобият степен „Бакалавър“ в края на обучението си. То е част от дейността на факултет „Обществено здраве“ към Медицински университет – Пловдив. Медицинските сестри ще ползват базата на бившия учителски институт в Пазарджик, като в него вече са оборудвани кабинети за обучение, както и лекционна зала.
"Такъв медицински колеж е много необходим на нашия град, за да имаме нови медицински сестри, които да останат да работят в лечебните заведения на Пазарджик. Очаквам подготовката да е на много високо ниво," заяви изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов, за който реализирането на този проект е сбъдната дългогодишна мечта.
"Изключително щастлива и обнадеждена съм, че всички лечебни заведения в Пазарджик ще могат да сключат договори с Медицинския университет в Пловдив за преподаватели по практика. Ние имаме много добри преподаватели в нашата болница. Имаме прекрасна база, отлична акридетация и подготвени кадри. Желая успешен старт на първия випуск, в който има и три студентки от МБАЛ-Пазарджик. Очакваме ги да се върнат при нас като специалисти по здравни грижи", сподели главната сестра на МБАЛ-Пазарджик Елена Станчева.
„Това учебно заведение показва, че един от важните ни приоритети е образованието“, отбеляза кметът Тодор Попов в приветствената си реч. „Днес е ден на амбицията, последователността и умните решения“, допълни той.
Поздрав към студентите отправи и проф. Мария Семерджиева,декан на факултета по обществено здраве към МУ - Пловдив, която прочете и Поздравителен адрес от името на ректора проф. Марияна Мурджева. В него се казва „Вие сте първите и вашият пример е водещ, ето защо ние, вашите преподаватели заставаме рамо до рамо с вас за успешно реализиране на начинанието.“

 

9

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение