Детски кът, в който ще могат да си играят децата, които се лекуват във Второ педиатрично отделение на МБАЛ-Пазарджик, беше изграден по инициатива на организацията „Ангели за България“. Дарението включва мебели на стойност 500лв. и детски играчки. Те са дарени от българи, живеещи в чужбина.


Малките пациенти на отделението вече разполагат с детски столчета с масичка,шкафчета, палатка за игра, детска кухня, детски лекарски комплекти, кукли, кубчета, пъзели, колички, влакче, книжки и още интересни играчки, с които ще могат да се забавляват по време на своето лечение.
„Радваме се, че нашите сънародници във Великобритания, са подели такава добра инициатива. Сърдечно благодарим на „Ангели за Бъгария“ за този благороден жест и дарението, което направиха за отделението и нашите малки пациенти, заяви началникът на Второ педиатрично отделение д-р Валентин Данчев, след получаването на играчките и мебелите и подреждането на детската стая за игри. Досега отделението не разполагаше с такова самостоятелно помещение. Благодарение на дарителита от 1 февруари момиченцата и момченцата, които са настанени в болницата, ще могат да изпозват детския кът.
Родителите на деца, които се лекуват в отделението също похвалиха инициативата и изразиха надеждите си, че така престоят им в болницата ще преминава по-леко.
„Ангели за България“ е неправителствената организация със седалище в Лондон,Великобритания, която изцяло се финансира от дарения на българите в чужбина, които подпомагат благотворителни каузи на територията на България.
Най-новата им кампания цели подобряване на болничните условия в държавните болници в страната.
„С нашата инициатива бихме искали безвъзмездно да подсигурим основното необходимо за създаването на детски кътове за най-малките пациенти. Черпейки от международния опит и ползи за психично и физическо здраве на децата, ние бихме искали да спомогнем българските болници и техните малки пациенти да имат един по -приятен и безгрижен престой по време на тяхното лечение,“споделят дарителите от „Ангели за България“.

 

DSC 0180

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение