СТРУКТУРА
Разполага с 12 легла, собствена операционна зала и зала за трансуретрални операции.

 

ДЕЙНОСТ

В отделението се извършват всички видове големи, средни и малки операции на бъбреците, уретерите, пикочния мехур, простатната жлеза и половите органи, включително трансуретрални операции на простатна жлеза, тумори на пикочен мехур и трансуретрална литотрипсия на конкременти в пикочен мехур.
Отделението е оборудвано с всичко необходимо за извършване на конвенционални операции на отделителната система, а също и с ендоскопска апаратура за трансуретрални операции на долните пикочни пътища, съвременен ехографски апарат .

 

Началник отделение -д-р Стоил Томов- специалност „ Урология“


Лекари: д-р Атанас Щерев-специалност "Урология", д-р Минчо Петров-специалност "Урология", д-р Иван Михайлов, д-р Благовест Петров,  д-р Александър Танев, д-р Светлана Шуманова-Иванова

 

Старша медицинска сестра: Ирина Костова

 

Телефони: 408 719, 408 720, 408 722/ 0882 805 646

 

 Началник на Урологично отделение -д-р Стоил Томов

tomov

 

Д-р Стоил Томов  завършва медицина  в Медицински университет - град Пловдив през 2016г. Постъпва в Клиниката по урология на УМБАЛ “Свети Георги“ в Пловдив и е зачислен като лекар-специализант по Урология,  а от 2017г.  е и  докторант към катедра „Урология и Обща медицина“ на Медицинския факултет на МУ-Пловдив. Придобита образователна и научна степен „ Доктор на медицинските науки” през 2021г. През 2022 г. придобива специалност по Урология.

 

От първи ноември 2022 г. е назначен за началник на Урологично отделение на МБАЛ-Пазарджик.

 

 

 

МБАЛ ПАЗАРДЖИК СТРУКТУРА СТАЦИОНАРЕН БЛОК УРОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ
logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение