62 болнични реанимационни  легла с матраци, 1 хидравлична носилка, 21 масички  за хранене на лежащо болни, 1 стол за инвалиди, както и  123 840  медицински маски  получи като дарение МБАЛ-Пазарджик. Дарението е от  проф.д-р Валентин Джонов, който е директор на Института по анатомия към Университета в Берн. Изпълнителният директор на „МБАЛ-Пазарджик“  д-р Красимир Темнилов изпрати благодарствено писмо до дарителя, с което  изказва благодарност за предоставената помощ.Той отправи и покана към проф. Джонов да посети лечебното заведение.

 

20240220 15270920240220 160914DSC 0233

1600 бр. хирургични престилки за еднократна употреба, многофункционално операционно легло, UV лампа и операционен шкаф бяха дарени на МБАЛ-Пазарджик. Дарение от германската благотворителна организация ASB пристига от Хамбург с помощта на благотворителната организация на българите в чужбина „Ангели за България“. Съдействие за доставката оказаха от пазарджишкото сдружение „Добро сърце“ и Националната асоциация на доброволците.

 

DSC 0185

DSC 0161

  45 бебешки спални чувалчета бяха дарени за новородените в Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик Дарението е е от българската фирма  Angel Baby Bulgaria в рамките на националната инициатива „Чувалче с кауза“.
Специалните чувалчета са безопасна алтернатива на завивките за бебета и не само са много удобни, а и гарантират правилна и равномерна температура на тялото на детето.

 

DSC 0138DSC 0153

Собственици на транспортна фирма дариха линейка на МБАЛ-Пазарджик.Дарителите са Спас и Гергана Сеферинкини от Пазарджик .

„Много се радваме, че можем да направим това дарение на МБАЛ-Пазарджик. Работим в областта на транспортната дейност и се надяваме с тази линейка да сме полезни на болницата“, заяви Гергана Сеферинкина преди да предаде ключовете на реанимобила на изпълнителния директор на лечебното заведение, д-р Красимир Темнилов. Той благодари на дарителите и им връчи благодарствено писмо.
„ Малко са дарителите с големи сърца, които са готови да протегнат ръка и да помогнат на някой друг. Вашата човечност и добрите Ви дела показват, че сте отговорни и добри хора, които работят в полза на обществото. Надяваме се да продължите да помагате на хората, които имат нужда от подкрепа!“, заяви д-р Темнилов и допълни, че дарената линейка ще се използва за превозването на тежко болни пациенти, но най-вече ще бъде оборудвана за транспорт на новородени и малки деца с медицински проблеми до други лечебни заведения.

 

DSC 0222


Ротарианци от Пазарджик и Германия дариха две медицински електрически легла на Акушеро-гинекологично на МБАЛ-Пазарджик. Дарителите са ротарианци от Пазарджик и Германия.

 

 

legla

 

В дарението се включват Ротари клуб- Пазарджик и Ротаракт Пазарджик-Бесапара, както и немските ротари клубове RC Hameln , RC Bad Pyrmont и RC Witten-Hohenstein. Общата стойност на дарените легла е 6368 лв.
Проектът се реализира под мотото на Ротари Интърнешънъл 2023-2024 и в изпълнение на кауза „Майчино и детско здраве“.

 

 

 

 

rotari

Още статии...
logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение