450лв. дари на Неонатологично отделение младо семейство от Велинград. Дарителите пожелаха дарената от тях сума да бъде използвана за закупуването на завивки за бебенцата, за които се полагат грижи в отделението.
27-годишната Нушка и 32-годишният Баръш Махмудови от Велинград  са родители  на четиригодишно момченце, което искат  да научит  да обича хората и живота. "Ние сме вярващи хора. Вярваме,че Бог помага на другите чрез нас и на нас чрез другите“, споделя Нушка Махмудова. А за 1 декември, когато е рождения ден на тяхното момченце, правят дарение на МБАЛ-Пазарджик.
"Решихме да дарим за най-малките, защото са най-беззащитни и носят най-големи сърца“, обясни дарителката Нушка Махмудова.

Нова стая за изписване на новородени беше изградена в Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Средствата за ремонта на помещението са осигурени от ръководството на лечебното заведение, а за оборудването помагат от фондация „Нашите недоносени деца“ и фирмите „Чико“, „Нестле“, “Бебелан“ и „Оги инвест“.

„С фондация „Нашите недоносени деца“ работим заедно от 2 години. Те активно ни помагат, за да може да обгрижваме нашите недоносени бебчета. Последното дарение от тях е обзавеждане за стаята за изписване на новородени, от която имахме изключително много нужда. Представители на фондацията избраха мебелите, дадоха идеи за това как да изглежда и помогнаха за подредбата. Ние сърдечно им благодарим и се надяваме да продължим да работим по този начин с тях. Благодарим и на фирма „Чико“, които ни дариха стол за кърмене и бебешка везна. На фирма „Нестле“, които помогнаха за обзавеждането на предверието и на „Бебелан“, които подариха хладилник. Много сме благодарни и на фирма „Оги инвест“, които дариха и монтираха щорите",

заяви началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова. Тя обясни, че отделението вече разполага и със семейна стая „Прегръдката лекува“, която също е нова. Тя е изградена със средства, отпуснати от ръководството на лечебното заведение, и е предназначена за майки на недоносени и високорискови новородени, за осъществяване на кенгуру грижа.

Представителите на фондация „Нашите недоносени деца“ Маргарита Габровска и Соня Сотирова, които посетиха Неонатологично отделение, за да видят на място резултата от реализацията на съвместния проект споделиха, че освен мебели за стаята за изписване, от фондацията предоставят и колани за кенгуру грижи,наръчници за недоносените бебета, както и спасителна прегръдка за недоносеното бебе.

 

20210510 114643

Медици от Първо вътрешно отделение на МБАЛ-Пазарджик, които са на първа линия в борбата срещу Covid-19 получиха великденски подарък. В навечерието на светлите Великденски празници Димитър и Николина Давидови от Пазарджик им дариха 30 козунака.
„Даряваме тези козунаци за медиците от Ковид отделението. Искаме да ги усмихнем в тези трудни времена и да ги подкрепим. Пожелаваме им по-малко болни да имат в отделението по празниците и да се облекчи работата им. Желаем им весели празници!“, пожела дарителят Димитър Давидов.
Старшата медицинска сeстра на Първо вътрешно отделение Величка Джонева, която прие дарението благодари за приятната изненада.
„Благодарим за вниманието, за жеста, който носи радост на медиците. На семейство Давидови пожелаваме здраве и успехи. Радваме се, че има хора, които мислят за нас и ни подкрепят. Много от лекарите, сестрите и санитарите ще бъдат на работните си места и по време на празничните дни, защото отделението ни е пълно с пациенти“, заяви старшата сестра Величка Джонева.
По един от дарените великденски козунаци ще получи всеки от работещите в Първо вътрешно отделение.

 

kozunaci

30 вкусни торти дариха  на медиците, които работят  в  МБАЛ-Пазарджик представители на гражданската инициатива „Аз съм от Пазарджик“. Те бяха приети от старшите сестри на всички отделения, които благодариха за оказаното внимание. Инициативата е по случай Световния ден на здравето и Професионалния празник на здравния работник – 7 април.
„Скъпи колеги,
Искаме  да ви поздравим  във връзка с празника. Пожелаваме  ви здраве, вяра, силен дух и надежда. Искаме от сърце да ви благодарим за вашите  неуморни грижи, които всеки ден   полагате за опазване на човешкото здраве. Знаем в какви условия и в каква битка участвате и какво ви коства това. Искаме да знаете, че винаги сме с вас. Подкрепяме ви морално. Не сте сами! Вие сте нашите герои!
Благодарим ви, сърдечно!“
Това заяви от името на   дарителите  д-р Георги Гагов, който е един от хората, които  реализират инициативата. Идеята се  осъществява с подкрепата на общинския съветник Благо Солов и  помощта на сладкарница „Полония“, където са приготвени  тортите с послание до медиците.
От името на здравните работници  главната сестра на МБАЛ-Пазарджик Елена Станчева благодари за жеста на внимание и вкусното дарение. Тя пожела на дарителите да бъдат здрави и да продължават да реализират  добри идеи и  да помагат на жителите на Пазарджик.

 

63-ма медици от 7 отделения на МБАЛ-Пазарджик, които се грижат за ковид болни, ще получават топъл обяд от 23 до 26 февруари. Средствата за храната са осигурени от фондация „За Доброто“. 63 порции печени пилешки бутчета с гарнитура и за десерт кадаиф бяха приготвени от ресторант „Рони“ в Пазарджик. Собственикът на ресторанта Розалин Николов лично достави топлия обяд и обеща още вкусотии за лекарите, медицинските сестри и санитарите в следващите три дни.

 

20210223 113646


 На 23 февруари топъл обяд получиха работещите в Първо вътрешно отделение, Второ вътрешно отделение, Инфекциозно отделение, Ковид реанимация, Отделението по образна диагностика, Клинична лаборатория и Микробиология.
22-ма медици от Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик и ЦСМП-Пазарджик ще получават топъл обяд до 28 февруари по проекта „Подкрепи медиците“. В продължение на 24 дни обедното меню на спешните медици се приготвя от ресторант „Форум“ и ресторант „Сам-Кинти“, а средствата за храната осигуриха от Сдружението на предприемачите в Пазарджик. Фирма „Тайгър мес“ финансираше кампанията и готвеше топъл обяд в продължение на 37 дни, а за три дни приготвяше храна по поръчка на командерия „Св.Св. Константин и Елена“ от Ордена на рицарите тамплиери от Йерусалим.
Пазарджик беше включен в началото на месец декември в Националната кампания #ХапкаНадежда , която е съвместна инициатива на фондация „ За Доброто „ и Гората.бг. На 8 декември за първи път спешните медици получиха топъл обяд. Тогава дарителите осигуриха средства за три дни, а храната отново се приготвяше от ресторант "Рони". От фирма „Оги Инвест“ финансираха обяда за още 3 дни, а Сдружението „Сърце за България „ на Гордън и Венета Мерк продължи проекта с 10 дни, като заплащаше храната, която приготвяше ресторант "Ла форчета" . За коледните празници от фирма "Тайгър мес", ресторантите „Рони“ и „Ла форчета“ приготвяха топла храна за медиците и от ковид отделенията, а от Фондация „За Доброто“ отново осигуриха средствата за нея за три дни. От Shell България също подкрепиха инициативата с вкусни сандвичи и гофрети за всички работеши в МБАЛ-Пазарджик на Бъдни вечер.
Благодарим на фондация „За Доброто“, които дадоха старт на тази благотворителна инициатива. Благодарим им, че през изминалите три месеца подкрепяха медиците на МБАЛ-Пазарджик. Благодарим им за добрината, за това, че са до нас и продължават да ни помагат.
Благодарим и на всички други дарители от Пазарджик , които станаха част от кампанията #ХапкаНадежда.
Благодарим на ресторантите “Рони“, пицария „Ла форчета“, фирма „Тайгър мес“, ресторант „Форум“ и ресторант „Сам-Кинти“ за хапките сили, които приготвяха с много любов към медиците.

Още статии...
logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

1. Дарение

2. Дарение за COVID-19