Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик  получи  от Министерството на здравеопазването  медицинско оборудване по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“2014-2020г.

Медицинската помощ включва   подвижни бактерицидни лампи,  кушетки за медицинска диагностика,  легла за реанимация, колички носилки за пациенти ,  инвалидни столове и  подвижни завеси. Медицинското оборудване е на  обща стойност 94 370 лв.

 

20210609 095451

 

В МБАЛ-Пазарджик беше осветен курбан за здраве. Тържественият водосвет отслужи архиерейският наместник на Пазарджик свещеноиконом Боян Кочев. В празничното съслужение в параклиса на болницата взеха участие секретарят на Архиерейското наместничество протойерей Стефан Йорданов, енорийският свещеник Димитър Христев и отец Любомир Чавдаров. На тържествения водосвет присъстваха изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов, главната сестра Елена Станчева, медици и служители на лечебното заведение.

продължава>

Ваксините, с които България провежда имунизационната си кампания срещу COVID-19, са преминали успешно и трите фази на клиничните изпитвания. Те са разработени в съответствие със същите законови изисквания за фармацевтично качество, безопасност и ефикасност като другите лекарства. Както всички лекарства, ефектите на ваксините се тестват първо в лаборатория, включително и върху животни, след това проучвания се провеждат сред голям брой доброволци от различни държави, на различна възраст, с или без придружаващи заболявания.

продължава>

Почетни отличия бяха връчени по традиция в навечерието на Празника на Пазарджик – 21 май. Това стана по време на Тържествената сесия на Общинския съвет на Пазарджик.

продължава>

                           Тест за доказване на антитела срещу COVID-19 -хемилуминесцентен метод
Този вид тест идентифицира неутрализиращи антитела към RBD/ рецептор – свързващ домейн/ на протеин S1.
Максималната чувствителност на теста се постига след 15-я ден от началото на симптомите.

продължава>

Още статии...
logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

1. Дарение

2. Дарение за COVID-19