Благодарствено писмо до изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов изпрати дъщерята на Йорданка Пенова, която е лекувана в Ортопедично и Кардиологично отделение.

продължава>

Отделението по физиотерапия на МБАЛ-Пазарджик предлага лечение с революционен апарат за магнитотерапия с висок интензитет, който се използва при остри и хронични болкови състояния, засягащи опорно-двигателния апарат и нервната система.
"Апаратът генерира електромагнитно поле с висок интензитет, който се предава в човешкото тяло чрез специален индикатор. Поради своя уникален механизъм на действие, високоинтензивната магнитотерапия води до моментално облекчаване на болката, мобилизира ставите и укрепва мускулите, релаксира мускулите, които страдат от хипертонус, и подпомага възстановяването на счупени кости", поясни началникът на отделението  д-р Цветелина Пешева.

продължава>

Над 94 кг. с пластмасови капачки събра за последните три месеца голямото метално сърце на двора на МБАЛ-Пазарджик.
Още 13 чувала с капачки ще бъдат съхранявани, докато количеството им се увеличи повече, и ще бъдат предадени за рециклиране.

продължава>

51 години Величка Ночева работи като медицинска сестра в МБАЛ-Пазарджик. На 21 август 1973-та година, когато е 20-годишна, тя постъпва на работа в Първо детско отделение. Две години по-късно се премества в Инфекциозно отделение, където работи до днес. Колегите й я изненадаха в последните и часове, преди да напусне отделението и да се пенсионира.

продължава>

Редица заболявания се повлияват добре от лазерна терапия. Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина на МБАЛ-Пазарджик разполага с професионален терапевтичен лазер. Лазерното лечение има широк спектър от приложения във физиотерапията. Лазерната терапия може ефективно да намали болката и има противовъзпалителен ефект, стимулира микроциркулацията, подобрява кръвоснабдяването на засегнатите области и доставката на кислород до организма. Лазерът може да ускори синтеза на колаген, което подпомага регенерацията на тъканите и зарастването на рани. Лазерната терапия е ефективна при лечение на спортни наранявания като мускулни разтежения, разтягания, контузии и други. Тя ускорява възстановяването след хирургични интервенции, като намалява болката и отока и стимулира оздравяването на тъканите.

продължава>

Още статии...
logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

Дарение