94-годишният Ангел Вичев, който живее при своя син в Батак, се налага да бъде опериран по спешност в Хирургично  отделение на МБАЛ-Пазарджик, след като е приет на 11 март със заклещена ингвинална херния и чревна непроходимост. След операцията е тестван за ковид и се оказва и с положителен тест за ковид инфекция.

Седмица по-късно е преведен в Ковид реанимация заради двустранна пневмония с прогресираща дихателна недостатъчност. Поставен е на неизвазивна белодробна вентилация и в продължение на 12 дни е на интензивно лечение. Върнат е обратно в Хирургично отделение на 29 март, където възстановявнето му продължава до неговото изписване на 1 април.
„Доволен съм от лекарите. Излекуваха ме, върнаха ме към живот, разказа Ангел Вичев. Той благодари на всички медици, които са му помогнали, за да преодолее двете болести. Мечтае си, след като излезе от болницата да отиде за риба на язовир Батак.
Ангел Вичев успя  да преодолее и двете заболявания благодарение на общите усилия на хирурзи, реаниматори, инфекционисти, медицински сестри и санитари, коментира началникът на Хирургично отделение д-р Георги Стоилов. Той поясни, че подобни случаи за тях не са прецедент, а ежедневие,защото от една година работят в условията на ковид пандемия.

 

 д

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

1. Дарение

2. Дарение за COVID-19