Специализираният имунизационен кабинет на МБАЛ-Пазарджик отново работи за граждани, пожелали да се ваксинират с ваксината на Астра Зенека, след като Европейската агенция по лекарствата обяви, че тя е "безопасна и ефективна".
Всички граждани, които са се записали в електронния регистър на Министерство на здравеопазването ще имат възможност да получат първа доза от ваксината. Имунизират се и желаещи, които са дошли на място в МБАЛ-Пазарджик.


Първата ваксинирана на 19 март беше 72-годишната Снежана Димитрова от Пазарджик. „Реших да се ваксинирам, защото това е единственият начин да си запазим здравето. Не всички имат проблеми с ваксината на Астра Зенека. Надявам се и аз да нямам. Отдавна се записах при личния лекар за имунизация срещу Ковид-19, но досега не успях да получа ваксина, защото им предоставят много малки количества, а аз съм назад в списъка. Затова избрах „зеления коридор“, за да успея по-бързо да се ваксинирам“, сподели Снежана Димитрова, след като беше имунизирана от д-р Айша Дурльова.
78-годишният Тодор Тодоров също не се страхува от ваксината на Астра Зенека. „Искам да мога да съм малко по-свободен в действията си. Предпочитах друга ваксина, но щом тази е налична, съм съгласен да ме имунизират с нея, отколкото да не съм ваксиниран „,заяви възрастният мъж, който обясни, че е инженер и вярва на науката. Смята, че е изкарал коронавирусна инфекция през месец декември, но въпреки това е избрал и имунизацията.
Специализираният имунизационен кабинет на МБАЛ-Пазарджик ще работи и през следващите дни, докато има ваксина. В събота и неделя ще има дежурни лекари, които ще имунизират от 9 до 19ч.

 

20210319 143700

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

1. Дарение

2. Дарение за COVID-19