78-годишният Петко Петков от Пловдив беше първият ваксиниран в специализирания имунизационен кабинет на МБАЛ-Пазарджик, който е записан за имунизация срещу COVID-19 чрез електронния регистър.

Той обясни, че е регистриран от своята дъщеря, която живее във френската столица Париж. Петко Петков е избрал да се имунизира с ваксината на Астра Зенека и не се притеснява от негативните публикации за нея. „Страхувам се от вируса. Живея сам и се надявам ваксината да ми даде защита“, сподели възрастния мъж,след като беше имунизиран от д-р Пламен Крумов.
Василка Георгиева и съпругът и Петър също избраха ваксината на Астра Зенека. Не са имали проблеми при регистрацията за ваксиниране и веднага получават SMS за деня и часа на ваксинация. „Знаeм, че е векторна ваксина и я предпочетохме. Разговаряхме с лекари, които ни посъветваха да я изберем. Имахме желание да се ваксинираме и затова сме тук“, разказаха Василка и Петър.
76-годишният Недялко Петров се ваксинира с ваксината на Пфайзер по съвет на неговия внук, който го регистрира в електронния регистър.
Съобразно доставените от РЗИ-Пазарджик на МБАЛ- Пазарджик количества ваксини, в периода 11- 14.03.2021 г. на лицата, регистрирани в електронната платформа на единния информационен портал (https://his.bg/bg/reservation), ще бъде направена имунизация с първа доза на ваксините на Пфайзер и Астра Зенека.
В специализирания имунизационен кабинет на МБАЛ-Пазарджик продължава и ваксинацията срещу COVID-19 съгласно Националния ваксинационен план и обявените „зелени коридори” за гражданите, желаещи да се ваксинират с ваксината на „Астра Зенека“.

 

20210311 135433

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

1. Дарение

2. Дарение за COVID-19