От 8 февруари Първо вътрешно отделение на МБАЛ- Пазарджик отново приема ковид пациенти. Със заповед на изпълнителния директор д-р Красимир Темнилов се определят 19 легла за пациенти с доказан COVID-19 в Инфекциозно отделение, 36 легла във Второ вътрешно отделение, 28 в Първо вътрешно отделение и 12 в Ковид реанимация.

Отделението по физикална и рехабилитационна медицина ще продължи да приема пациенти с пневмония, но с отрицателен тест за коронавирус. Осем от леглата в отделението ще бъдат предоставени на Първо вътрешно отделение за хоспитализиране и лечение на пациенти с ендокринни и гастроентерологични заболявания.
Към този момент капацитетът на Второ вътрешно отделение  е изчерпан, а Инфекциозно разполага само с няколко свободни легла. Това наложи Първо вътрешно отделение отново да се преобразува в ковид сектор , съобщи директорът на  МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов:
"Ситуацията се усложнява. Ние сме на трета позиция след големите градове. При положение че се вдигнат цифрите, ние се връщаме към стария режим на работа, тоест със 105 легла в готовност да приемем Covid пациенти. Връщаме варианта и Първо вътрешно да приема също такива  пациенти".
Към настоящия момент болницата разполага с всички необходими предпазни средства за медиците. До всяко легло в отделенията  вече има необходимия кислород.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

1. Дарение

2. Дарение за COVID-19