Ваксинирането срещу SARS-CoV-2 в МБАЛ-Пазарджик започна  на 28  декември.Малко след  9 часа първата ваксина беше поставена на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов. Манипулацията извърши д-р Таня Бейска, която работи в екип с медицинската сестра Мария Андреева.


„Чувствам се добре и очаквам да нямам странични ефекти. Това е нашият шанс да преодолеем заболяването. Да сложим началото на края на страданията, на които бяхме подложени в продължение на 9 месеца. На тези, които се двоумят да се ваксинират искам да кажа, че е важно да се ваксинираме и да изградим траен имунитет, за да бъдем полезни като здрави лекари на болницата“, заяви след ваксинацията д-р Темнилов. Той допълни, че не е имал колебания дали трябва да се имунизира.
Веднага след него беше ваксиниран и ръководителят на Ангиографската лаборатория към Кардиологично отделение д-р Владимир Иванов, който преболедува Ковид-19 през месец септември. „Вярвам в науката. Исках да се ваксинирам, за да се върна към нормален начин на живот,“ каза след ваксинацията д-р Иванов.
Третият ваксиниран началникът на Урологично отделение д-р Пламен Крумов заяви след поставянето на ваксината, че е отговорен към пациентите и своите близки затова е избрал да се имунизира.
От първия флакон на ваксината срещу SARS-CoV-2 бяха ваксинирани още д-р Веселин Николов от Второ вътрешно отделение и санитарката Марияна Комсалова от Кардиологично отделение.
Общо 20 медици бяха ваксинирани през първия ден на имунизацията.
70 лекари, медицински сестри и санитари, ще бъдат ваксинирани на първия етап в лечебното заведение. Имунизирането срещу коронавируса ще продължи и във вторник и сряда, когато предстои ваксинирането на още 50 медици.

 

133796873 396584554897190 5293005417339819639 n

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

1. Дарение

2. Дарение за COVID-19