Двама лекари на МБАЛ-Пазарджик получиха престижни награди. Д-р Мария Пишмишева и д-р Станислав Коцев са сред носителите на националните отличия на БЛС.

 


МБАЛ-Пазарджик и екипът на Инфекциозно отделение, което е на първа линия в борбата срещу COVID-19 бяха сред наградените от Български лекарски съюз по време на официалната церемония „Лекар на годината 2020”, която се проведе в Националния исторически музей в София.

 

n1

 


Сред отличените в новата категория "Борба с пандемията - Ковид 19" е и началникът на Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик д-р Мария Пишмишева.

 

n


Един от двамата наградени млади медицински надежди на България, който беше отличен в категорията „Ти си нашето бъдеще“, е специализантът в същото отделение д-р Станислав Коцев.

 

 

nagrada2nagrada1nagrada3

 

 

В категорията "Ти си нашето бъдеще" отличията връчи зам.-председателят на БЛС проф.Николай Габровски. Награди получиха д-р Димитър Цачев и д-р Станислав Коцев от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик.
Той благодари за наградата и сподели, че това е огромно признание за него и е много хубаво, че гилдията не забравя прохождащите в медицината, защото традициите и школите се градят от последователите.
„Много е хубаво, когато ни се позволява да следваме примера на нашите учители, а в България има достотъчно стойностни лекари, които са готови да ни помогнат да се научим да бъдем добри, колкото тях. От месец март в отделението ни имаме болни, които лекуваме с Ковид. Изправихме се пред нещо ново. Нещо , за което бяхме бели, бяхме слушали и в хода на работата почнахме да се запознаваме с него и се надявам с усилията, които полагаме, с грижите за нашите болни скоро да успеем да се преборим с тази глобална криза.Да лекуваш Ковид болни е голямо предизвикателство, защото това са болни, които много често се влошават и то изведнъж. По-често не може да предположим кога даден болен ще се влоши.По-често наистина сме изправени пред огромни трудности, защото наистина се борим с един невидим враг и се надявам да успеем да го преборим. По-подготвени сме и имаме малко повече опит, но има още много неща, които тепърва ще стават ясни и които вэв времето да ни покажат как да действаме правилно“, коментира след награждаването си д-р Станислав Коцев.
Началникът на Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик д-р Мария Пишмишева посвети своята награда на всички, с които са заедно в тази битка. „Благодаря ви, че сте до мен , че не се отказахте, че вярвате в успеха и в мен! ", сподели тя след получаването на свето отличие.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

1. Дарение

2. Дарение за COVID-19