Благотворителна акция по кръводаряване „Усмихни сърце“ се проведе в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Организатори на кампанията са футболистът на ФК“Хебър“ Стойчо Папазов и други приятели на 19-годишния Георги Арнаудов от Пазарджик, който напусна  този свят преди 3 месеца. От Кръвния център изказаха своите благодарности към младите хора, които стоят зад инициативата. В акцията се включиха 8 доброволни кръводарители. Сред тях и англичанинът Айлс Джонатан.

Целта на акцията по безвъзмездно кръводаряване „Усмихни сърце“ е да се подпомогнат хората, нуждаещи се от ежедневно преливане на кръв. "Георги дойде при нас, за да ни обедини и направи по-добри. Вярваме, че той беше тук като наш учител и приятел, който си тръгна, след като ни научи как да бъдем силни и да се усмихваме и в най-трудните моменти. Надяваме се, че с нашата акция ще усмихнем поне няколко сърца.“, споделиха кръводарителите. Сред тях имаше и такива, които дариха кръв за първи път в живота си.

 

20200909 112226
Организаторите на акцията „Усмихни сърце“ призовават и в следващите дни доброволни кръводарители да се присъеденят към благородната кауза.

 

received 661007561176832


Средно по  20 кръводарители дневно са нужни на Кръвна банка- Пазарджик, за да се покрият нуждите на болниците в областта. Дарителите на 9 септември са общо 16.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

„Заедно в битката с COVID-19“

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК

IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19