„С големи букви „БЛАГОДАРЯ“. Благодаря затова, което направихте за мен. Благодаря на всеки един от Вас. И на тези, които решаваха, и на тези, които изпълняваха“. С тези думи започва благодарственото писмо на Тихомир Цанев от Пазарджик към екипите на две отделения на МБАЛ-Пазарджик.

Той е приет по спешност в Хирургично отделение на 29 април след претърпяно пътно-транспортно произшествие с мотор. Пострадалият е с множество счупвания на ребра, които пробиват и белия му дроб. Налага се няколко дни да се лекува и в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Изписан е от болницата на 14 май в подобрено състояние. Три месеца по-късно Тихомир Цанев се срещна с част от своите спасители от ОАИЛ и Хирургично отделение, за да им връчи своите благодарствени писма.

 

20200901 120611

 


„За петнадесет дни, всички Вие станахте част от моето семейство. Заради сезона на вируса и маските не запомних или не видях повечето от лицата Ви. Може би няма да Ви позная, ако Ви срещна навън. Четейки това искам да знаете, че Ви чувствам като мое семейство. Може винаги да ми се обадите.Когато почувствах, че гърдите ми се пълнят с красива розова пяна, Вие вече разрязвахте дрехите ми, а аз чувствах, че смъртта е близо. Не че съм се страхувал толкова – та нали някои от нас са родени да рискуват, затова светът е толкова пъстър и разнообразен. За секунди се докоснах до част от моите приятели, които също бяха влюбени в свободата да преледват мечтите си. Вирусът, който порази девет от Вас, някак ме подмина. Сигурно щеше да е фатален за моя леко пробит от седем фрактури и доста контузен бял дроб. Тя, смъртта, тогава пак беше близо.
...Поредна вечер ме боли, въпреки че пробивът в гърдите ми бе овладян. Едри късове съсирена кръв ме задушаваха. Повикаха дежурния реаниматор д-р Шопова заради режещата болка, която изпитах, поемайки поредната порция въздух. Чувствах как съсиреците се движат „нагоре-надолу“ между белия ми дроб и гърлото, докато дванадесетте остро назъбени края от гръдната ми клетка, се забиваха като зъби на акула в разранената ми плът.
Тогава чух познатия нежен глас да казва: „Петдесет милиграма Лидол, интравенозно“, каквото и да значи това. След минути болката утихна.
Искам да Благодаря и от името на тези, които не успяха да Ви Благодарят. Те нямаха моя шанс. Биха Ви Благодарили многократно за Вашата всеотдайност.Трудно се живее между живота и смъртта, а пред нея всички сме равни.
Големите момчета не плачат. Една сълза се стича по грубото ми мъжко лице. Чувствам се малко неловко. Вие ми подарихте „втори живот“, а аз трябва да реша как да го изживея. Обещавам Ви да го пазя! Сигурно се досещате, че няма да стоя пред телевизора и да чакам дълбоки старини. Та нали подаръкът е за това, да преследваме мечтите си още по – силно.“, споделя в емоционалното си благодарствено писмо Тихомир Цанев.

 

20200901 121217


Той изказва своите специални благодарности към началника на ОАИЛ д-р Димитър Иванов, д-р Георги Стоилов-началник на Хирургично отделение и д-р Варта Шопова-лекар-специализант в ОАИЛ.
Тихомир Цанев вече започна своя втори живот и както обещава на своите спасители, ще го пази.

 

20200901 121345

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

„Заедно в битката с COVID-19“

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК

IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19