Осем  отделения на МБАЛ-Пазарджик бяха оборудвани с нови уреди за UVC дезинфекция на въздух. 12 от тях са стационарни -тип AIR STRIKE 2020, а един е мобилен-VIP AIR STRIKE MOBILE 2020. По три уреда се предоставят на Отделението по анестезиология и интензивно лечение и Хирургично отделение, а два на Отделението по ортопедия и травматология.

По един бяха монтирани в Отделението по акушерство и гинекология, Неврохирургия, Интензивният сектор на Кардиология и УНГ. Новият мобилен апарат за дезинфекция на въздух ще се използва в Инфекциозно отделение.
Предимството на тези бактерицидни лампи е, че могат да работят в присъствието на пациенти и медицински персонал. Те дезинфекцират и стерилизират въздуха в помещенията. Осветителните тела са с компоненти на Philips и не отделят озон.
Инвестицията в тези уреди се прави с цел превенция на вътреболничните инфекции.
За всички останали отделения на МБАЛ-Пазарджик са осигурени мобилни UVC лампи за директна дезинфекция на повърхности. А Отделението по анестезиология и интензивно лечение вече разполага и с апарат „Exterminator 2020” за дезинфекция на повърхности и въздух.

 

lampi

 

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

„Заедно в битката с COVID-19“

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК

IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19