Апарат „Exterminator 2020” за Отделението по анестезиология и интензивно лечение беше закупен от ръководството на МБАЛ-Пазарджик. Целта е да се подкрепят усилията на медиците в борбата с овладяването на заразяването с COVID-19.

Автоматизираният преместваем уред за UVC дезинфекция  е производство на българската фирма „ИКИС СЛ“ и е съвместна разработка с Philips. Този апарат може да дезинфекцира въздуха и осветените повърхности за кратко време в големи помещения до 450м²., като средният цикъл за дезинфекция с „Exterminator 2020“ е 10 минути, в зависимост от големината на помещението. Апаратът работи с 254nm дължина на вълната, която не отделя озон благодарение на сертифицираните Philips UV-C източници. Когато сензорите засекат движение в помещението, уредът автоматично спира дезинфекционния процес и незабавно се изключва, обясни представителят на фирмата Теодор Чипев , който направи демонстрацията пред медиците.

 

DSC 0183


Благодарим на ръководството на МБАЛ-Пазарджик за бързата реакция, за да бъде закупен поискания от началника на отделението мобилен апарат за качествена дезинфекция.Той ще бъде от голяма полза, защото чрез него може да бъде дезинфекцирана всяка стая спрямо пациентите в нея. За много кратко време може да се дезинфекцират много помещения, а цялото отделение, обработено за 24 часа, заяви анестезиологът д-р Иван Харизанов.
Методът на UV дезинфекцията, който прилага апаратът е с минимално участие на човешки фактор, без „докосване“, ниски експлоатационни разходи и не замърсява околната среда. Очаква се апаратът да има важно приложение и значение в настоящата ситуация и ще остане и добра практика, защото е съвременен начин за справяне с вътреболничните инфекции.
„Exterminator 2020“ е професионален подвижен автоматизиран уред за UV-C дезинфекция на повърхности и въздух, който унищожава 99,9% от наличните микроорганизми.

 

DSC 0186

 

 

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

„Заедно в битката с COVID-19“

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК

IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19