Майката на онкоболния Георги Арнаудов  изказва огромна благодарност на д-р Кристина Дечева, която започна като лекар-доброволец да работи в Интензивно отделение на МБАЛ-Пазаржик.  

19-годишният Георги, който страда от Сарком на Юинг, се  връща преди дни от лечение в Китай.

Пътуването е много тежко и продължително. Повече от 12 часа продължава полетът от Гуанджоу до Амстердам и от там с втори полет до София. Георги е облечен в защитен костюм и едва издържа престоя по летища и дългите полети. Състоянието му се влошава още повече първата вечер, след като се прибира у дома. " Започнахме да търсим болница в Пловдив за онкоболни, където може да бъде приет. Отговорът беше, че трябва да имаме отрицателен PCR тест. Затова поискахме съдействие от РЗИ-Пазарджик. От там изпратиха техни служители, които да ни вземат пробите. Георги обаче се влоши още повече. И тогава на помощ ни се притече д-р Кристина Дечева от Интензивното отделение на МБАЛ-Пазарджик. В понеделник вечер тя ми се обади по телефона, след като научила, че Георги има нужда от лекарска помощ. Облечена в защитен костюм и с предпазни средства тя пристигна в дома ни в село Паталеница, за да се погрижи за моето дете. И то в момент, когато други лекари ми затваряха телефоните и не искаха да приемат детето ми за лечение. Уникален жест. Малко са такива хора, които са готови да помогнат от сърце. Тя го направи. Показа ми една друга човешка страна. След като прегледа Георги и постави система с лекарства, тя ми обясни какво да продължа да правя. Попитах я какво и дължа, а тя ми отговори, че не и дължа нищо и само ми се усмихна". Това сподели Ани Арнаудова.
Снощи излиза резултат от пробата на Георги. Тя е отрицателна и сега се надяват да има онкоболница, която да го приеме за лечение. А докато това се случи, д-р Дечева продължава да се грижи за Георги. Неговата майка изказва огромните си благодарности на тази лекарка с огромно сърце. "Не знам как да и благодаря. Все още не знам, кога детето ми се бъде прието в болница, и не намирам точните думи в този труден момент, за да благодаря за всичко на д-р Дечева. Нека бъде здрава и да продължава да помага на хората, както помогна на нас. Няма да забравим този огромен жест", казва майката на Георги Арнаудов.

 

dr Kristina Decheva

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

„Заедно в битката с COVID-19“

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК

IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19