Екип от Военномедицинска академия (ВМА) пристигна в МБАЛ-Пазарджик. Националният консултант по  епидемиология на инфекциозните  болести полковник доцент Андрей Галев се отзова на молбата за помощ, изпратена на 15 май/ петък следобяд/ от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Красимир Темнилов.

 

 

 

Областният управител Стефан Мирев и директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова осъществиха контакт с Националния оперативен щаб и създадоха необходимата организация за осъществяване на мероприятията по дезинфекция в МБАЛ-Пазарджик. Полковник доцент Андрей Галев проведе експертна среща с участието на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов, зам.директора д-р Димитър Савов, главната медицинска сестра Елена Станчева и директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова.

 

DSC 0032

 

Той направи експертни препоръки по отношение на дезинфекционни планове и програми в МБАЛ-Пазарджик и даде методически указания за последващи превантивни мерки. Екипът на ВМА извърши текуща огнищна дезинфекция на Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където 14 медици се оказаха с положителни проби за коронавирус.
Утре предстои извънреден инструктаж на медицинския персонал на болницата за вътреболнични инфекции и ковид инфекция, както и за обличане и събличане на лични предпазни средства.

 

DSC 0043

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

„Заедно в битката с COVID-19“

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК

IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19