Дарение от Сдружение „Солидарност Швейцария-Източна Европа“ получи МБАЛ-Пазарджик. То включва 28 употребявани електрически болнични легла, 24 нощни шкафчета, 28 матрака, 4 легла за преглед и масаж, 35 стола за посетители, 10 инвалидни стола и помощни средства за вървене и 4 стола за тоалетна и душ. Получената помощ ще бъде разпределена по отделенията, в които има най-голяма нужда.


Ръководството на болницата изказва дълбока благодарност на Боряна Налетова, представител на сдружение "Солидарност - Швейцария - Източна Европа", която съдейства за получаването на дарението, както и на неговия президент Андрес Тьони за помощта.
Сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа” е основано през 2005 г. и от години се ангажира с дарителска дейност и кампании само за България. В него членуват около 40 души лекари, мениджъри на фирми, фермери. Заедно с болниците в Швейцария всички те работят безвъзмездно и подпомагат лечебни заведения и домове в нашата страна.

 

darenie1

logo-mbal

 

 "МБАЛ Пазарджик" АД търси да назначи в отделението по трансфузионна хематология лекар - специалист, в отделението по нервни болести – ЛЕКАР СЪС СПЕЦИАЛНОСТ,
с възможност и за лекари без придобита специалност, с развитие в тази посока.