Нападнаха лекар от Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик. 38-годишният медик
няма сериозни травми, но е решен да съди своя нападател за обида и нападение над длъжностно лице.


Инцидентът е станал снощи около 21.50 часа, след като пред Спешното отделение пристигат трима мъже с лек автомобил, с който докарват починал свой роднина.Близките на 60-годишния мъж видимо изглеждат в нетрезво състояние и са агресивни. По това време в отделението има 7 пациенти, а извън него около 10 придружители. Те стават свидетели на грозните сцени, които се разиграват пред отделението. Д-р Николай Недялков преглежда болен , когато чува силни викове и крясъци. Излиза  да види какво става, но е посрещнат  от близките на починалия  с думите : „Ти какъв доктор си. Ела да го спасиш. Само бой заслужавате“
Лекарят казва, че ще прати санитар с количка и се връща да прегледа пациента в отделението. След като излиза отново, за да провери какво се случва, е посрещнат от агресивните мъже със заплахи да го убият. Синът на починалия мъж тръгва да раздава правосъдие и да се саморазправя с д-р Недялков. Само един ме нападна. Успя да ме удари няколко пъти по ръцете. Мелето беше съвсем кратко, защото той едва се държеше на краката, а и охраната се намеси. Аз успях да напистна паник бутона, колеги и пациенти са подали сигнал и на тел. 112.“, разказва д-р Недялков. При пристигането на полицията тримате мъже са се разпръснали. Малко по-късно 34- годишният нападател обаче е бил задържан и отведен в РУ-Пазарджик.
Лекарят не е сериозно пострадал. Има само отток на едната ръка. Той обаче е категоричен, че ще съди своя нападател. Охранителните камери на болницата са успели да заснемат цялото нападение.
Само в рамките на два дни това е втори подобен случай.Ден по-рано друг починал мъж на 76г. е докаран с такси, а неговите придружители са опитали саморазправа с д-р Албена Петкова. Полицията е реагирала бързо и при този случай.
Лекарите от Спешно отделение се обявиха срещу подобни действия . Медиците настояват виновниците за нападенията да получат строги и справедливи наказания.

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

„Заедно в битката с COVID-19“

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК

IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19