Област Пазарджик остава в грипна епидемия.Това реши  на свое заседание Областният оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Удължава се грипната ваканция на учениците до 7 февруари включително. Учебните занятия се възобновяват във всички училища на територията на област Пазарджик от 10.02.2020 г., понеделник.

 

По данни на РЗИ Пазарджик заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания остава висока – 303 на 10 000 и областта е в епидемична обстановка.

В сила са  всички противоепидемични мерки за снижаване на заболеваемостта:

– Преустановяват се плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета;

– Преустановяват се всички профилактични прегледи и имунизации;

– Прекратяват се плановите операции;

– Преустановяват се свижданията в лечебните заведения;

– Детските градини продължават да работят, но с режим на „засилен филтър”, ограничава се достъпа на родители и външни лица;

В заседанието на Областния оперативен щаб участваха зам.-областният управител Йордан Кожухаров, директорите на РЗИ и РУО Пазарджик, управителят на РЗОК Пазарджик, Управители на болнични заведения от областта, ЦСМП Пазарджик и представители на Съюза на общопрактикуващите лекари.

 

grip

logo-mbal

 

 "МБАЛ Пазарджик" АД търси да назначи в отделението по трансфузионна хематология лекар - специалист, в отделението по нервни болести – ЛЕКАР СЪС СПЕЦИАЛНОСТ,
с възможност и за лекари без придобита специалност, с развитие в тази посока.