От утре, 28 януари до 4 февруари в Област Пазарджик е обявена грипна епидемия . Това реши на извънредно заседание Областният  оперативен щаб за борба с грипа и ОРЗ, свикан от областния управител Стефан Мирев.

По време на заседанието зам.директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Георги Илчев обяви, че в болницата няма повишение на броя на хоспитализираните болни и отделенията са нормално заети. Няма тежки случаи, които да се дължат на грипна заболеваемост. 47 са болните деца в двете детски отделения. Има 6 свободни легла.

 

Началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева заяви, че заболеваемостта в момента не е по-висока от друга година. Според нея пикът  на грипа тепърва предстои.

 

Във връзка с обявената грипна епидемия и с цел предприемане на противоепидемични мерки в МБАЛ-Пазарджик, се преустановяват свижданията във всички болнични отделения. Със заповед на изпълнителния директор д-р Красимир Темнилов се спират и плановите операции(ще бъдат извършвани само спешни операции).

Преустановяват се детските консултации в двете педиатрични отделения, както и женските консултации в АГО.

Предприетите ограничения за работата и посещенията в МБАЛ- Пазарджик ще бъдат в сила до официалната отмяна на грипната епидемия в Пазарджишка област .

logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

„Заедно в битката с COVID-19“

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК

IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19