Отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ-Пазарджик получи дарение от инж. Емил Йончев. Новият респиратор за интензивни грижи на немската марка „Drager” е на стойност 36 хил.лв и беше дарен от изпълнителния директор на вагоностроителния завод „Коловаг“ АД от град Септември.

 

DSC 0533

 

Респираторът е поръчан в началото на месец април, но пристигна от фирмата производител 6 месеца по-късно. Той беше предоставен от инж. Йончев на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов.

 

DSC 0525


Още два нови респираторни апарата ще подпомогнат работата на реаниматорите в МБАЛ-Пазарджик. Те са интензивни респиратори за белодробна вентилация, модел Bellavista 1000, с производител IMTMedical. Респираторите са на обща стойност 74 400 хил.лв.Те бяха доставени от Министерството на здравеопазването по проект „Борба с COVID 19“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж ”.

 

Второ дарение от благотворителната кампания за рециклиране “Пазарджик обича” направиха младежите от Съвета за младежка политика и фирма “РеПак”. Те дариха стерилизатор за Неонатологичното отделение в МБАЛ – Пазарджик, който ще се използва за  стерилизирането на всички медицински уреди и бебешки посуди, включително и кислородните палатки, които бяха дарени през месец януари. Дарението е на стойност 2000лв. През януари доброволците от "Съвета за младежка политика" предоставиха и първото дарение от  пет кислородни палатки на обща стойност 1000лв. Средствата са събрани в рамките на кампанията „Пазарджик обича“.

 

 darenie neo

300 защитни маски получи като дарение Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик. 200 от предпазните маски са за еднократна употреба, а 100 са маски с висок клас на защита за многократна употреба. Дарението беше връчено лично на екипа от дарителя Димитър Иванов от Пазарджик. По този начин управителят на фирма „Интекстред“ изразява своята благодарност към медиците, които са му помогнали на 21 септември, когато е имал нужда от спешна медицинска помощ.

 

darenie maski

4  ръчни помпи за  кърма Harmony получи  като дарение Неонатологично отделение  на МБАЛ- Пазарджик. Те ще могат да се използват от  младите майки, които са родили в болницата, а бебенцата им са настанени в Неонатологията. Дарението е от  училище за бременни "И за мама".

 

neonatologia

На фона на летните жеги и напрежението едно младо семейство реши да направи работата в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарждик малко по-усмихната. Семейство Тийц дариха за всички работещи в най-натовареното отделение предпазни маски с българска шевица. Те са за многократна употреба и с джоб за допълнителен филтър за по-добра защита. Така семейство Дана, Катерина и Даниел Тийц изказват своята благодарност към всички, които се грижат за болните от COVID-19 и им пожелават да бъдат здрави.
„Благодарим ви, че усмихнахте деня ни. Благодарим ви, че мислите за нас и за това да сме добре защитени. Пазете се! Пожелаваме ви много здраве. Бъдете отговорни и все така хора с добри мисли и сърца!“, пожела на дарителите началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева.

 

maski  shevici

Още статии...
logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

„Заедно в битката с COVID-19“

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК

IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-19