30 вкусни торти дариха  на медиците, които работят  в  МБАЛ-Пазарджик представители на гражданската инициатива „Аз съм от Пазарджик“. Те бяха приети от старшите сестри на всички отделения, които благодариха за оказаното внимание. Инициативата е по случай Световния ден на здравето и Професионалния празник на здравния работник – 7 април.
„Скъпи колеги,
Искаме  да ви поздравим  във връзка с празника. Пожелаваме  ви здраве, вяра, силен дух и надежда. Искаме от сърце да ви благодарим за вашите  неуморни грижи, които всеки ден   полагате за опазване на човешкото здраве. Знаем в какви условия и в каква битка участвате и какво ви коства това. Искаме да знаете, че винаги сме с вас. Подкрепяме ви морално. Не сте сами! Вие сте нашите герои!
Благодарим ви, сърдечно!“
Това заяви от името на   дарителите  д-р Георги Гагов, който е един от хората, които  реализират инициативата. Идеята се  осъществява с подкрепата на общинския съветник Благо Солов и  помощта на сладкарница „Полония“, където са приготвени  тортите с послание до медиците.
От името на здравните работници  главната сестра на МБАЛ-Пазарджик Елена Станчева благодари за жеста на внимание и вкусното дарение. Тя пожела на дарителите да бъдат здрави и да продължават да реализират  добри идеи и  да помагат на жителите на Пазарджик.

 

63-ма медици от 7 отделения на МБАЛ-Пазарджик, които се грижат за ковид болни, ще получават топъл обяд от 23 до 26 февруари. Средствата за храната са осигурени от фондация „За Доброто“. 63 порции печени пилешки бутчета с гарнитура и за десерт кадаиф бяха приготвени от ресторант „Рони“ в Пазарджик. Собственикът на ресторанта Розалин Николов лично достави топлия обяд и обеща още вкусотии за лекарите, медицинските сестри и санитарите в следващите три дни.

 

20210223 113646


 На 23 февруари топъл обяд получиха работещите в Първо вътрешно отделение, Второ вътрешно отделение, Инфекциозно отделение, Ковид реанимация, Отделението по образна диагностика, Клинична лаборатория и Микробиология.
22-ма медици от Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик и ЦСМП-Пазарджик ще получават топъл обяд до 28 февруари по проекта „Подкрепи медиците“. В продължение на 24 дни обедното меню на спешните медици се приготвя от ресторант „Форум“ и ресторант „Сам-Кинти“, а средствата за храната осигуриха от Сдружението на предприемачите в Пазарджик. Фирма „Тайгър мес“ финансираше кампанията и готвеше топъл обяд в продължение на 37 дни, а за три дни приготвяше храна по поръчка на командерия „Св.Св. Константин и Елена“ от Ордена на рицарите тамплиери от Йерусалим.
Пазарджик беше включен в началото на месец декември в Националната кампания #ХапкаНадежда , която е съвместна инициатива на фондация „ За Доброто „ и Гората.бг. На 8 декември за първи път спешните медици получиха топъл обяд. Тогава дарителите осигуриха средства за три дни, а храната отново се приготвяше от ресторант "Рони". От фирма „Оги Инвест“ финансираха обяда за още 3 дни, а Сдружението „Сърце за България „ на Гордън и Венета Мерк продължи проекта с 10 дни, като заплащаше храната, която приготвяше ресторант "Ла форчета" . За коледните празници от фирма "Тайгър мес", ресторантите „Рони“ и „Ла форчета“ приготвяха топла храна за медиците и от ковид отделенията, а от Фондация „За Доброто“ отново осигуриха средствата за нея за три дни. От Shell България също подкрепиха инициативата с вкусни сандвичи и гофрети за всички работеши в МБАЛ-Пазарджик на Бъдни вечер.
Благодарим на фондация „За Доброто“, които дадоха старт на тази благотворителна инициатива. Благодарим им, че през изминалите три месеца подкрепяха медиците на МБАЛ-Пазарджик. Благодарим им за добрината, за това, че са до нас и продължават да ни помагат.
Благодарим и на всички други дарители от Пазарджик , които станаха част от кампанията #ХапкаНадежда.
Благодарим на ресторантите “Рони“, пицария „Ла форчета“, фирма „Тайгър мес“, ресторант „Форум“ и ресторант „Сам-Кинти“ за хапките сили, които приготвяха с много любов към медиците.

Неправителствената организация "Ангели за България" направи дарение за Второ педиатрично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Дарението включва мебели на стойност 500лв. и детски играчки. Те са дарени от българи, живеещи в чужбина.

Малките пациенти на отделението вече разполагат с детски столчета с масичка,шкафчета, палатка за игра, детска кухня, детски лекарски комплекти, кукли, кубчета, пъзели, колички, влакче, книжки и още интересни играчки, с които ще могат да се забавляват по време на своето лечение. В новия детски кът ще могат да  си играят всички дечица, които са настанени  в детското отделение.

 

DSC 0198

В продължение на 37 дни фирма „Тайгър мес“ се грижеше за осигуряването на топъл обяд на медиците от Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик и ЦСМП-Пазарджик. На Коледа дарителите приготвиха вкусна храна и за работещите в още 6 отделения на областната болница, в които се лекуваха ковид болни и пациенти с пневмония.
На 2, 3 и 4 февруари от фирма „Тайгър мес“ отново приготвяха обедното меню за спешните медици, но средставата за храната бяха осигурени от пазарджишката командерия „Св.св. Константин и Елена“. Командерията е част от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим към Велик Приорат България. Това са поредните дарители, които се присъедениха към кампанията #ХапкаНадежда.
От 5 февруари щафетата поеха от Сдружението на предприемачите в Пазарджик.
Средствата за храната на 22-ма лекари, медицински сестри и санитари са осигурени чрез дарение от членовете на Сдружението, а приготвянето ѝ е възложено на ресторант „ФОРУМ“ и заведение за бързо хранене на „САМ-КИНТИ“.

Първото обедно меню включваше плескавица на BBQ и щрудел с ябълка. Представителите на ресторант "Форум", които ще приготвят храната в продължение на две седмици обещаха още вкусни изненади.

 

DSC 0236

Към кампанията  #ХапкаНадежда вече се присъедениха и от "Захарни заводи" от  гр. Горна Оряховица.  Те  предоставиха на фондация "За доброто"  хранителни продукти.  Дарителите изпратиха за МБАЛ-Пазарджик   750  вафли и  12 кг. билкови пастили. Дарението беше разпределено между медиците от 25 отделения.

 

20210112 115230

Още статии...
logo-mbal

 

 

Дарителска  кампания на МБАЛ-Пазарджик

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД

 „Инвестбанк“ АД

IBAN: BG30 IORT 8048 1092 7217 02

BIC: IORTBESF 

Основание за превод: 

1. Дарение

2. Дарение за COVID-19